• Home
  • Nieuwe cursus: Elektroraad Risicoclassificatie

Nieuwe cursus: Elektroraad Risicoclassificatie

17-10-2018

Wat is de Elektroraad Risicoclassificatie (ERC) precies en hoe gebruik ik het? Welk onderscheid kent C1, C2 en C3 en waarom? Wat is ERC-premium en wat heb ik er aan? Hoe verwerk ik ERC in rapporten en contracten? Deze en nog meer vragen worden beantwoord in de cursus ERC.

ERC is ontwikkeld met en voor marktpartijen die betrokken zijn bij de inspectie van laagspanningsinstallaties. De tool is dus ontwikkeld voor zowel inspecteurs als opdrachtgevers. Met ERC worden gebreken aan beschermingsmaatregelen in elektrische installatie op eenduidige wijze geclassificeerd, waardoor interpretatieverschillen en eindeloos gediscussieer tot het verleden behoren.

Tijdens de cursus zullen we elektrische gebreken indelen in risicoklassen aan de hand van veel voorkomende praktijkvoorbeelden. We bespreken ook hoe je de gebreken het beste kunt melden aan de opdrachtgever en wat een verantwoorde vervolgactie zou zijn. Dat is belangrijk want een goed advies bepaalt voor een groot deel jouw rechtspositie.

Het hoofdbestanddeel van de Elektroraad Risicoclassificatie is voor iedereen gratis. Een abonnement voor ERC-premium kun je afsluiten via: elektroraad-classificatie.nl/prijzen Heb je al ERC premium afgesloten? Dan heb je per licentie eenmalig recht op een cursusplek.

Meer informatie over de cursus vind je op ‘Elektroraad Risicoclassificatie‘.
Direct inschrijven voor de cursus kan via ‘Inschrijven Elektroraad Risicoclassificatie‘.