Battle of forms – strijd der voorwaarden! (6)

Blog Strijd der voorwaarden elektroraad
FacebookLinkedInE-mail


​6 – Slot

Dit is alweer de laatste aflevering van een reeks blogs over algemene voorwaarden* voor onze branche. Veel onderwerpen passeerden de revue. We laten even zien welke onderwerpen dat waren:

- kernbedingen, die van de wet niet mogen worden opgenomen in algemene voorwaarden

- de betekenis van de zwarte en de grijze lijst. En er bestaat ook zoiets als de blauwe lijst. Juristen vergeten die blauwe lijst steevast te vermelden    in dit soort blogs (behalve Elektroraad natuurlijk)

- de betekenis van de first shot rule, de last shot rule en de knock out rule

- belangrijke onderwerpen om over na te denken wanneer je te maken krijgt met algemene voorwaarden.

De lezers van deze blog zijn professionals in onze branche. Zij geven advies, onderhouden installaties die door een ander zijn gebouwd, leveren puzzel werk dienst leveringeen component en zij bouwen zelf installaties. Dat zijn heel verschillende klussen die in de wet op verschillende manieren zijn geregeld (zie het plaatje). Een overeenkomst van opdracht voor advieswerk is namelijk iets heel anders dan een overeenkomst voor aanneming van werk die van toepassing is als je een installatie bouwt. Je kunt dat niet zelf bepalen, dat gaat min of meer automatisch door de manier waarop de wet is opgebouwd. Om die reden zijn er veel typen voorwaarden waar je mee te maken kunt krijgen. Denk aan UAV, UAVGC, de ALIB en de AVIC, de Metaalunievoorwaarden, de DNR en FME. 

Elektroraad denkt dat het een stuk simpeler kan en wil in de loop van het jaar een voorstel maken voor simpele voorwaarden. Het voorstel voor die voorwaarden willen we graag delen met de branche om te snappen of we op het goede pad zijn. Zo hopen we een discussie te starten over de belangrijke onderwerpen, waar we samen wat van kunnen leren. Nieuws volgt; houd deze website in de gaten!

En voor nu: heel veel dank voor de belangstelling en graag tot ziens bij Elektroraad.

*Klik hier voor blog #1 - Strijd der voorwaarden! (1)
*Klik hier voor blog #2 - Strijd der voorwaarden! (2)
*Klik hier voor blog #3 - Strijd der voorwaarden! (3)
*Klik hier voor blog #4 - Strijd der voorwaarden! (4)
*Klik hier voor blog #5 - Strijd der voorwaarden! (5)
*Klik hier voor blog #6 - Strijd der voorwaarden! (6)