Overeenkomstgenerator: Je doet hetzelfde, je regelt het alleen beter.

Overeenkomstengenerator 2.0
FacebookLinkedInE-mail

De praktijk
De Overeenkomstgenerator is ontstaan als antwoord op de praktijk. De praktijk is namelijk dat vele inspecteurs slechte overeenkomsten (of zelfs soms geen overeenkomsten) met hun klanten aangaan. In deze overeenkomsten beloven zij teveel of zijn zij vaag in hun beloftes. Dit heeft tot gevolg dat deze beloftes niet meer overeenkomen met de feitelijke inspectie die een inspecteur doet. Dit brengt grote aansprakelijkheidsrisico’s met zich mee.
 

De Overeenkomstgenerator?
De Overeenkomstgenerator is hierop het antwoord. De Overeenkomstgenerator helpt een inspecteur bij het maken van goede partijafspraken en het maken van een overeenkomst. De werkwijze van de Overeenkomstgenerator is als volgt: De inspecteur beantwoordt een aantal operationele en technische vragen. De Overeenkomstgenerator bevat geen lastige juridische vragen. Dit is uniek voor de Overeenkomstgenerator en essentieel voor de inspecteur. De vragen zijn voor elke inspecteur te begrijpen. De antwoorden op de vragen worden door de Overeenkomstgenerator automatisch omgezet naar sterke juridische bepalingen. Dit is gelukt doordat de tool de kennis van Elektroraad op juridisch en elektrotechnisch gebied heeft gebundeld. Met de belangrijke opmerking dat de Overeenkomstgenerator constant wordt bijgehouden en geüpdatet wordt met de nieuwe kennis op juridische en elektrotechnische gebieden indien die zich voordoen.
 

Doel van de Overeenkomstgenerator
Het doel van de Overeenkomstgenerator is het beste weer te geven als volgt: wat een inspecteur nu belooft en doet, komen overeen. De Overeenkomstgenerator waarborgt precies dit principe. Dit heeft tot gevolg dat de juridische positie van de inspecteur, maar ook van de klant, eenduidig en bepaald is, zodat partijen weten wat hun juridische positie is. De Overeenkomstgenerator zorgt er dus voor dat een inspecteur alleen nog aansprakelijk is voor zijn inspectiewerk en de gaat de praktijk van vergaande aansprakelijkheid voor inspecteurs tegen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Bart Wams via info@elektroraad.nl